Home / Werking

Werking

De juiste keuze van het scherm én van het programma dat “achter de schermen” uw digitale scherm aanstuurt is de eerste stap naar een jarenlang fijn en doelmatig gebruik van uw digitale signing. Daarom is het zeer belangrijk dat u vantevoren goed bekijkt wat de wensen en eisen zijn.

Leest u met onze 3 beslismomenten mee ?

Welke maat wilt u ?

De maat van het scherm hangt sterk af van de leesafstand en van de plaats waar het scherm geplaatst worden. En natuurlijk ook van de content die u wilt gaan laten zien.

Via de button maten kunt u de maten van elk scherm in hoogte x breedte zien. Wel zo handig als u wilt checken of er voldoende plaats is voor het gewenste scherm.

Hoe wilt u het scherm gaan benaderen c.q. gebruiken ?

Van de kleine 10 inches tot de grootste 55 inches (de interactieve schermen gaan zelfs tot 84 inches) zijn de schermen als volgt te benaderen :

  1. via een USB stick; u programmeert dan met USB én deels via de meegeleverde afstandsbediening.
  2. via internet versie; u benadert het scherm dan via wi-fi, LAN kabel of door de lucht (3G) ; ook hier geldt dat bepaalde functies via de meegeleverde afstandsbediening gaan.
  3. via HDMI; via dit ingangssignaal vanuit een dvd, laptop, ipad stuurt u het scherm aan als een monitor dan.

Met de afstandsbediening zet u het scherm aan/uit, stelt u de helderheid, doet u een eventuele upgrade van USB naar netwerk, etc.

Binnen de keuze internet, kunt u ( bij een aantal schermen) nog een stap verder gaan én het digitale scherm bestellen met touch.

Hoe wilt u het scherm gaan vullen met content?

Alle schermen zijn uitgerust met een versie van Android en een zelf startende app welke al uw afbeeldingen, video’s, e.d. kan laten afspelen. Dit programma start direct op zodra het scherm aangesloten wordt op het lichtnet.Hoe krijg ik vervolgens mijn afbeeldingen, video’s, e.d. erop, zult u zichzelf afvragen.

Wij beschrijven hieronder de 3 methoden.

  1. Bij ieder scherm wordt (kosteloos) eenvoudige software meegeleverd. Hiermee kunt u alle (stand-alone) schermen programmeren via een USB stick. Op uw pc maakt u uw vertoning (afbeeldingen (in willekeurig design-programma én bewegend beeld) en zet deze op een USB stick. U steekt de USB vervolgens in een poort van uw digitale scherm en verwijdert deze wanneer het scherm aangeeft dat u dat moet doen. Dit is de eenvoudigste vorm van gebruik. U kunt dan wel geen opdelingen in het scherm maken, behalve dan dat er een afbeelding tegelijk getoond kan worden met een “lopend” tekstbalkje onderin. Natuurlijk kunt u ook via een eigen opmaakprogramma, als bijvoorbeeld Illustrator, ieder mogelijke opmaak via de USB stick “laden”.
  2. Wilt u meer kunnen en op afstand uw scherm (of meerdere schermen !) kunnen benaderen en bewerken, dan kiest u voor het    My signage portal. Na enige oefening kunt u dan eigen (interactieve) afspeellijst templates maken én kunt u op afstand via internet wijzigingen doorvoeren op uw scherm(en), waar ze ook staan. Met deze software, die regelmatig uitgebreid en ge-update wordt door onze leverancier, heeft u de mogelijkheid van vrije inrichting met diverse media, beschikt u over de mogelijkheid tot weergave van internet content, heeft u templates als basis voor uw presentatie en (bij touch schermen) interactiviteit middels het touch-screen.Aan dit unieke portal zit een (jaarlijkse) abonnementsvorm gekoppeld.
  3. Schermen zijn ook vrij in te richten, met uw eigen software. Als u dat wilt gaan doen, dan leveren wij (tegen meerprijs) Windows mee voor extra flexibiliteit en mogelijkheden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.